В Івано-Франківську сплели найбільший «Європейський віночок»

За підтримки голови обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка 11 травня 2013 року в м. Івано-Франківську на майдані Шептицького відбулося урочисте святкування Дня Європи. 

Родзинкою святкування було створення композиції «Європейський віночок» із квітів та прапорів 27 країн Європейського Союзу. Кожна квітка віночка символізувала одну з країн членів ЄС. Вінок в цілому відображав об’єднаний Європейський Союз. Все це дійство відбувалось під живий музичний супровід ансамблю «Гуцулочки Карпат», які виконували пісні на іноземних мовах. Це дійство було зафіксоване представниками Книги рекордів України Ганною Крисюк та Матіасом Гьопфнером. 

Ініціатори рекорду, голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванок, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус та директор Європейського руху в Україні Олена Білецька, були відзначені дипломами, які підтверджують факт встановлення рекорду України. 

«Європейська інтеграція є незмінним ключовим пріоритетом зовнішньополітичного курсу та внутрішнього розвитку України. І сьогоднішнє свято, сьогоднішній рекорд є тим маленьким кроком, який ще раз підтверджує європейський вибір України і показує, що ми є Європейською країною», - сказав Михайло Вишиванюк, після встановлення рекорду.

За словами Олени Білецької, директора Європейського руху в Україні: «Мені дуже приємно, що рекорд відбувається саме в Івано-Франківську, де є такі гарні та привітні люди. Це справді вдалий початок, який ввійшов в книгу рекордів України і дасть поштовх Івано-Франківську та Україні рухатись вперед до Європи і не зупинятись!»




Леся, 14.05.2013 09:41



Вибір редакції

Найпопулярніші новини