У Франківську жахлива вода. Проте її якість можна покращити, придбавши диво міні-очисну станцію в квартиру

Сьогодні шість молодих людей в костюмах і при краватках оббігли квартири по вулиці Тролейбусна, 17 і запросили усіх жильців поговорити про якість питної води у двір. Спершу здалося, що можливо, то чиновники вирішили знову організувати якийсь проект на основах співфінансування.

Хлопці загадково посміхалися і говорили про те, що знають як покращити якість води і готові навчити цьому мешканців будинку.

Хлопчина, який представився Іваном Григоровичем добре поставленим голосом і з інтонаціями пастора якоїсь секти попросив не перебивати його поки він не викладе всю інформацію. Він відзначив, що він та інші хлопці – представники міжобласної організації «Мелос» (на жала, гугл не знає такої організації).

За його словами, їх організація провела аналіз якості питної води і результати перевірки були мало що не страхітливими – в воді виявили хлор і нітрати, також досліджувана вода перевищувала норми по жорсткості.

За їх словами, в місті замінили фільтри на очисних спорудах, але це не дало жодного результату. Евріка, кажуть хлопці, причина в старих трубах, якими йде до споживачів вода.

«Зрозуміло, що місто не може замінити всі труби, бо на це непередбачено коштів у міському бюджеті», - сказав Іван Григорович.

Проте вихід із ситуації є, і пити чисту воду можна, для цього лише варто… придбати спеціальне стаціонарне устаткування для кожної квартири від харківського виробника. Вартість такої «штучки» - майже три тисячі гривень, плюс треба платили за установку та сервісне обслуговування. Три фільтри міні-очисної треба міняти щопівроку, інших два – кожен рік.

Проте харківський виробник вирішив виділити 20 тис. пільгових установок для пільговиків за ціною всього на всього 1500 гривень.

Серед тих людей, що були присутні на зібранні (дуже і дуже мало, хлопці ще навіть обурювалися, що люди скаржаться на якість води, а нічого самі змінити не хочуть) бажаючих придбати чудо міні-очисну не виявилося.

Леся, 01.06.2013 12:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини