У двох районах Прикарпаття погодилися на видобуток сланцевого газу

Місцеві громади Тлумацького і Городенківського районів Прикарпаття погодилися на видобуток сланцевого газу, який планує здійснювати на їх території американська компанія Chevron.

Про це повідомив голова Івано-Франківської обласної ради Василь Скрипничук на прес-конференції в Івано-Франківську, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

«У нас питання видобутку сланцевого газу погоджено з місцевими громадами в Тлумацькому районі. Жодного звернення з протестами людей з цього району ми не отримували. Погодження готовий дати і Городенківський район», - зазначив Скрипничук.

За його словами, схвально на пропозицію видобутку сланцевого газу відгукнулись і прикарпатські науковці та народні депутати. Єдине, що турбує останніх - це гарантії екологічної безпеки та преференції, які б мали отримувати місцеві громади «для тих людей, під будинками яких планують видобувати сланцевий газ». Відповідне звернення, зауважив Скрипничук, прикарпатські обранці направили у профільний парламентський комітет.

Нагадаємо, в Івано-Франківській області сланцевий газ планують видобувати у Городенківському, Рогатинському, Галицькому та Тлумацькому районах.

Івано-Франківська обласна рада планує розглянути питання видобутку сланцевого газу на Прикарпатті на сесії 21 червня. Очікується, що участь в обговоренні цього питання візьмуть і представники компанії Chevron.

Леся, 29.05.2013 17:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини