До Головного управління Міндоходів в області перейде функція адміністрування єдиного соціального внеску

Про це повідомив  в.о. начальника Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області Віктор Рахміль під час засідання «круглого столу» з представниками бізнесу та громадських організацій, присвяченому роботі новоствореного відомства.

На думку посадовця, така новація є цілком логічним кроком, який відповідає інтересам бізнесу. Адже у податковій службі були впроваджені ефективні системи моніторингу рівня надходжень платежів та зборів. Цей позитивний досвід буде перенесено на адміністрування єдиного соціального внеску.

Функції ведення реєстру та персоніфікації страхувальників, нарахування виплат залишаються за Пенсійним фондом, адміністрування, контрольно-перевірочна робота - за Міністерством доходів і зборів.

Як повідомив Віктор Рахміль, фахівці Міндоходів вже працюють над спрощенням адміністрування єдиного соціального внеску для підприємців. Зокрема, йдеться про об'єднання звіту про сплату внеску з податковим звітом форми 1ДФ (Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку) та надання можливості подавати такий звіт, як і всі інші, в електронному вигляді.

Леся, 29.05.2013 14:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини