Бюджету відшкодовано 5,9 млн.грн. збитків завдяки роботі слідчих податкової міліції Прикарпаття

Слідчим відділом Міндоходів в області за чотири місяці ц.р закінчено розслідування семи кримінальних проваджень, порушених за фактами ухилення від сплати податків та у сфері оподаткування, з них п’ять направлені з обвинувальним висновком до суду. Державі уже повернуто 5,9 млн.грн. збитків.

Також, законодавство країни дає змогу платникам податків, які, хоча й ухилилися від сплати обов'язкових платежів, проте добровільно відшкодували завдані державному бюджету збитки, уникнути кримінального покарання і продовжувати підприємницьку діяльність, отримуючи прибуток як для власних потреб, так і у вигляді податків для потреб держави. Так, від кримінальної відповідальності, за рішенням суду звільнено посадових осіб у двох справах у зв’язку з повним відшкодуванням завданих державі збитків у сумі 5,7 млн.грн.

Слідчі податкової міліції виконують покладені на них функції з розслідування справ щодо злочинів, віднесених законодавством до їх компетенції – ухилення від сплати податків, фіктивного банкрутства, тощо. Також, міндоходівці вживають необхідні заходи для відшкодування державі завданої цими злочинами шкоди.

Леся, 20.05.2013 14:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини