Власники квартир зобов’язані надати можливість ЄРЦ обстежити димовентканали - Котович

Підрядними організаціями комунального підприємства «Єдиний розрахунковий центр» продовжується планове обстеження димових та вентиляційних каналів житлових будинків. Роботи тривають за погодженим з управлінням газового господарства графіком.

«Планове обстеження проводиться після розміщення оголошення у під’їзді будинку. У випадку неможливості обстеження більшості приміщень, підрядна організація за кілька тижнів проводить повторне обстеження. Водночас нарахування плати за послугу споживачам проводиться лише один раз за рік», – коментує інженер відділу експлуатації КП «ЄРЦ» Ростислав Котович.

Відповідно до наказу № 113 від 19.12.2011р. «Про забезпечення безпечного використання газу у побуті», виданого спільно Державною службою гірничого нагляду та промислової безпеки України, Міністерством енергетики та вугільної промисловості України і Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, та вимог п.1.4.3., п.4.5.24., п.4.5.27. Державного нормативного Акта охорони праці 0.00-1.20-98 «Правила безпеки систем газопостачання України» (ПБСГУ) власники або балансоутримувачі житлового фонду періодично повинні проводити прочистку (за потреби) та перевірку справності димових і вентиляційних каналів.

З метою виконання робіт КП «ЄРЦ» уклало договори з підприємствами, що мають відповідні дозволи та сертифікати. Зокрема, з ТзОВ «ЖЕО молодіжний», ЖЕО №9, ТзОВ «Пасічна-ІФ», ПП «Івано-Франківськпромсервіс», ТзОВ «Комфорт-Сервіс ІФ». Роботи по перевірці димовентканалів виконуються з оформленням відповідних актів, які надаються і в управління газового господарства.

«У випадку невиконання робіт із перевірки димових та вентиляційних каналів та неподання актів за результатами перевірки УЕГГ міста Івано-Франківська може ставити питання про припинення газопостачання будинку (квартири). Адже мова йде про життя людей, – стверджує Ростислав Котович. – На жаль, непоодинокі випадки, коли мешканці відмовляють у доступі робітників для здійснення перевірки».

КП «ЄРЦ» звертає увагу власників та наймачів житла, що відповідно до п. 3.7 ст. 20 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги» споживач зобов’язаний допускати у приміщення, будинки і споруди представників виконавця/виробника для ліквідації аварій, усунення неполадок санітарно-технічного та інженерного обладнання, проведення технічних і профілактичних оглядів та перевірки показників засобів обліку.

Леся, 19.04.2013 11:36



Вибір редакції

Найпопулярніші новини