Від поганого ґазди і пес тікає


Сьогодні до нас потрапила нещасна тваринка, яка пройшла важкий шлях поневірянь та знущань хазяїна, що тривали майже 2 роки. Важко повірити, як ця бідна тварина й досі довіряє людям. Все почалося з того, що два роки тому, у моєї сім'ї попросили «поважні» люди забрати цуцика досить рідкісної для Франківська породи – самоєдської лайки (Samoyed). Віддаючи здорове та щасливе цуценя «милим» та «поважним» у місті людям, сім'ї добре знаного івано-франківського депутата Володимира Купчака, нам навіть у страшному сні наснитися не могло, що над собакою хтось буде так знущатись.

Від життєрадісного та абсолютно здорового цуценя не залишилося й сліду, сумні очі неначе благають про допомогу у кожного перехожого, аби не потрапити знову до рук живодера-хазяїна. Відомо, що за наявності хоча б трохи совісного хазяїна пес ніколи не піде надовго до чужих людей, більше того не втече з дому. У даному випадку собака не тільки втекла від хазяїна чи то пак «загубилася», а й потрапила до нас у дуже важкому стані: у неї цистит (зараз їй дають антибіотики.); на хвості, спині та животі дерматит, який також потребує тривалого лікування. Про вигляд тварини годі й говорити – брудна, шерсть уся поскочувалася (полиняла), ймовірно собаку доведеться обстригти. Як собака високопосадовця докотилась до такого стану – невідомо, сьогодні після обіду жінка В. Купчака повідомила, що собака від них втекла. Собака потрапила до нас через небайдужих людей, які забрали її сьогодні у собако відловлювальної служби, яка ймовірно хотіла усипити тварину. Як нам повідомили, собака втекла не сьогодні, а раніше, але її не розшукували і не повідомляли в правоохоронні органи. Тепер, коли собака потрапила до нас «люблячі та турботливі хазяї» згадали про неї і заявили свої права.

Завтра зранку собаку доведеться віддати власнику, який нам погрожує міліцією та фізичною розправою, а також іншими важелями впливу, які доступні для людини такої посади. Оскільки собака за нашим законодавством класифікується як майно і у власника дійсно є всі документи, ми не зможемо чинити опір правоохоронним органам. Але мені не байдуже як ця тварина буде жити далі, в яких умовах та як до неї ставитимуться! Скільки потрібно ще чекати, щоб нарешті усім стало не байдуже, щоб люди дбали не лише про себе, а й про оточуючих? Скільки ще у нашому суспільстві тварини будуть «майном», а депутати вищою кастою???

На яке європейське суспільство ми рівняємось, якщо депутат Верховної Ради України дозволяє собі поводитись таким чином? В якій демократичній європейській країні так знущаються над тваринами та погрожують жінкам? Невже депутат Верховної Ради, який не дбає про свою собаку може подбати про чужих людей та захистити їхні інтереси?

Кореспондент

Леся, 11.04.2013 10:47



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини