Дітей-інвалідів лікували протермінованими ліками?

На Прикарпатті налічується майже шість тисяч дітей-інвалідів, проте вони не одержують адекватну допомогу і реабілітацію, кажуть в прокуратурі.

Хворим дітям на дитячий церебральний параліч для лікування згідно потреби необхідно 1 млн. грн., проте прокуратура виявила, що у минулому році з місцевого бюджету профінансовано лише 267 тис. грн. Для закупівлі медикаментів дітям з синдромом Шерешевського - Тернера при потребі 5 млн. грн. профінансовано лише 392 тис. грн.

Прокурори звернули також увагу на забезпечення медпрепаратами дитячих будинків-інтернатів, де виховуються хворі діти.

В день на медикаменти для лікування одного хворого виділяється в середньому лише 4 гривні 45 копійок, що є явно недостатнім для їх реабілітації. В одному з таких закладів у кімнатах, де перебувають вихованці, рівень штучного освітлення занижено на 30%. У спальній кімнаті де повинно перебувати максимум четверо осіб поміщено 5- 6 хворих дітей. При тому, що 3 поверх приміщення вільний. Тільки після прокурорської перевірки директором будинку дитини вихованців було розселено. 

Окремі продукти харчування у даному закладі були протерміновані, поряд з ними зберігалися препарати для знищення шкідників. 

Ці та інші порушення прокуратура вимагає негайно усунути, а винних осіб притягнути до відповідальності.
Всього за результатами прокурорських перевірок проведених у минулому та поточному році поновлено права більше 1 тис. дітей, відшкодовано 1 млн. гривень, до відповідальності притягнуто 320 посадових осіб органів виконавчої влади та контролю. 

На колегії були розроблені спільні додаткові заходи для посилення контролю за дотриманням законодавства щодо захисту прав і свобод дітей. Також органи влади орієнтовано на активізацію роботи на даному напрямку.

Леся, 25.03.2013 09:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини