Цього року заплановано в обласному бюджеті 960 тис. грн. на придбання покриття для будівництва спортивних майданчиків

У прикарпатських навчальних закладах загалом є 1685 спортивних споруд. Серед них – 389 стадіонів, 95 майданчиків з тренажерами, 188 спортивних кімнат, 10 плавальних басейнів. 

Про це повідомив журналістам місцевих ЗМІ на прес-конференції директор департаменту освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Дерев’янко.

«В області є цілий комплекс споруд, які загалом забезпечують потреби в організації навчального процесу з фізичного виховання, - зазначив Сергій Дерев’янко. – В окремих з них необхідно провести реконструкцію, поставити нове обладнання. У зв’язку з цим в області створена програма, спрямована на вирішення таких завдань». 

Сьогодні у державі загалом і на Прикарпатті зокрема гостро стоїть питання будівництва та модернізації спортивних майданчиків. На цьому наголошував начальник головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Мирослав Карабін.

За його словами, головне управління у справах сім'ї, молоді та спорту розробило програму будівництва спортивних майданчиків. Цього року заплановано в обласному бюджеті 960 тис. грн. на придбання покриття для будівництва спортивних майданчиків. Встановлювати майданчики будуть у літній період. На сьогоднішній день вже є 81 заявка. Основу для спорудження спортивних майданчиків, як зазначив Мирослав Карабін, повинні забезпечити на місцях за рахунок місцевих бюджетів. 

Фахівці головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації ініціюватимуть спорудження спортивних майданчиків при нововідкритих дитячих садочках. 

«Діти повинні вести здоровий спосіб життя і займатися фізичною культурою та спортом», - переконаний Мирослав Карабін. 

Леся, 21.03.2013 09:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини