На Івано-Франківщині вже 134 касових апарати звітують он-лайн

На сьогодні в області зареєстровано 134 касових апарати, які підключені до системи зберігання і збору даних від реєстраторів розрахункових операцій (РРО) через мережу Інтернет.  Ці касові апарати формують електронну стрічку та автоматично передають дані про готівкові операції на сервери податкової служби.

            Державним реєстратором РРО дозволено до первинної реєстрації 16 моделей касових апаратів. З повним переліком таких моделей можна ознайомитися на веб-порталі Державної податкової служби України.

            Цифрова касова стрічка робить процес звітування для власників реєстраторів розрахункових операцій максимально комфортним та зручним, адже завдяки безконтактному спілкуванню з податківцями підприємці не витрачатимуть свій час на відвідування податкової. Також нововведення дозволяє заощадити на купівлі паперової контрольної стрічки та позбавляє необхідності суб’єктів господарювання зберігати упродовж 3-х років копії чеків. Також це сприятиме зменшенню кількості перевірок таких платників.

            Законодавчі норми, що впроваджують дистанційний моніторинг касових операцій, набрали чинності 1 січня 2013 року. Задля переходу до роботи за «новим порядком» користувачам реєстраторів розрахункових операцій слід  звернутись до центрів сервісного обслуговування РРО з приводу придбання або модернізації касових апаратів, адже адаптаційний період відведений на цей процес триватиме до 1 липня п.р. Штрафи за відсутність електронної стрічки до цього часу не застосовуватимуться.

Леся, 19.03.2013 16:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини