Відбувся перший в цьому році форум влади і бізнесу області

Відкриваючи форум, який уже традиційно проводився в обласному музично-драматичному театрі ім. Івана Франка, голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванок зазначив, що підтримка та розвиток підприємництва є важливим для органів влади, які в свою чергу мають допомагати бізнесу.

Саме в податковій системі останніми роками відбулися системні зміни – реформування законодавства, скорочення кількості податків і зборів, зменшення окремих ставок податків, наприклад - податку на прибуток з 25 відс. до 19 відс. у 2013 році, а в наступному році ця ставка буде складати 16 відс. Минулого року вдвічі скорочено кількість документальних перевірок платників податків. Розширюється спектр послуг для бізнесу, в тому числі щодо подання звітності в електронному вигляді, яку уже подають 98 відс. платників ПДВ. Організовано роботу центрів обслуговування платників податків, а також вдвічі скорочено термін видачі довідок, до п’яти днів, за якими найчастіше звертаються громадяни. Про це йшлося у виступі голови ДПС в області Віктора Рахміля.

Головний податківець області зазначив, що ці зміни дають позитивні результати. Зокрема, у 2012 році кількість платників податків юридичних осіб в області збільшилась на 369, а кількість суб’єктів господарювання, які обрали спрощену систему оподаткування зросла минулого року на 2,2 тисячі.

Віктор Рахміль також поінформував учасників форуму про те, що для бізнесу і надалі будуть створюватися умови з тим щоби зменшувати витрати часу на сплату податків.

Голова громадського об’єднання «Комітет підприємців міста Івано-Франківська» Ігор Метлюх висловив пропозицію про створення на веб-сайті облдержадміністрації форуму для підприємців на якому представники бізнесу могли б висловлювати свої пропозиції, зауваження до роботи органів влади.

Також представники бізнесу мали можливість виступити з конкретними пропозиціями, скаргами, які на їх  думку заважають розвитку бізнесу.

Підсумовуючи роботу форуму голова облдержадміністрації Михайло Вишиванок зазначив, що наступну таку зустріч очевидно буде проведено у червні цього року. 

Леся, 12.03.2013 17:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини