Гинуть люди. Хто винен. Що робити? – Сергій Чирва

Вчора жінка переказала страшну новину: вдома задихнулась співробітниця разом із сімєю.

 Очевидно, що причиною стала відсутність належної вентиляції у квартирі з євровікнами. Як експерт з пожеж та питань з охорони праці можу пояснити, що навіть при справній витяжці в умовах відсутності притоку свіжого повітря - витяжка не працює, газові прилади випалюють кисень з повітря ( у нормі 21%, а при зниженні понад 16% - люди починають задихатися), а при цьому утворюється чадний газ ...

 Вечором до мене прийшли підрядники ЄРЦ перевіряти якраз стан димових та вентиляційних каналів. Я думав що це згідно моєї заяви та публікації у АН "ФІРТКА" або так швидко зреагували на нещасний випадок... Так ні, то в них планова перевірка раз на пів року...

 Так, що мене обурило?

 Я був здивований діями перевіряльника. Він відкрив вікно та почав приладом заміряти тягу у димових отворах. На вимогу перевірити тягу у нормальних умовах при закритих вікнах було отримано відповідь: "Мене так вчили!". Посвідчення про навчання так і не показав. Техпаспорту та акту повірки на свій прилад не надав. Робочої інструкції про порядок проведення перевірки при собі не мав.

 Та це все одно, що водій у дорозі без прав та техталону на автомобіль!..

 Ще одне. Я не міг не спитати: "А що ж тоді перевіряють інспектори з газконтори? Хіба не ту саму тягу?" Відповідь - "Ми краще це робимо."

 Знов таки виходить, що ЄРЦ заставляє нас платити ДВІЧІ за одну роботу! І газовикам , і підрядникам...

 У газовиків ці роботи забиті у тариф, а надумані послуги самозваний ЄРЦ двічі на рік по 20 гр. свавільно вішає на власників квартир та орендарів. Якийсь грабіж...

 Та це емоції. До справи.

 Хто тільки не дбає за наше життя, за гроші. Це і газовики, і ЄРЦ, і Держгірпромнагляд, і пожежно-рятувальна служба... А від газових приладів щорічно гинуть люди ... Втрати як на фронті... А чи це не війна проти власного народу?

 Хіба тяжко самим додуматись до того, що при герметичних євровікнах та дверях нема притоку свіжого, збагаченого киснем повітря, від чого утворюється чадний газ? Що, треба дослідження інститутів? Директиви?

 То нехай керівники всіх рангів сприймають тут написане як моє звернення і як Громадянина України, і як керівника громадської організації міста.

 Треба ці знання щоденно доводити до людей, до будівельників, до інспекторів. Треба міняти будівельні норми, правила, інструкції, якщо вини не працюють.

А то ще показують на проплачених каналах як юрба із 7 чоловік ломиться у сільську хату і переляканій бабусі тикають і тикають пальцями у щілини димаря та розхитані шибери... Називають це голосно КОМПЛЕКСНИМ ВІДПРАЦЮВАННЯМ ... І  задіяні офіцери зарплати отримують, харчуються, доїжджають за бюджетні кошти і думають , що цей репортаж будуть дивитися одні дурні ...Якась показуха! А люди гинуть. А хто відповість за це? Дармоїди перед дармоїдами, догану отримають... Є ще і Божий суд.

 

Сергій Чирва


Леся, 12.03.2013 12:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини