Миша в йогурті, черв’яки у цукерках – ТОП-5 шокуючих знахідок у продуктах (ФОТО, ВІДЕО)

Українці знаходять у продуктах харчування сторонні предмети і мертвих тварин

«Київ.Коментарі» склали топ-5 шокуючих знахідок

Йогурт з мертвою мишею зі столичного магазину

Киянка купила у столичному магазині йогурт. Спроба випити його, не виливаючи в чашку, закінчилася плачевно – дівчина ледь не проковтнула мертву польову мишу.

Черв’яки в шоколадних цукерках

Жінка купила до свята шоколадні цукерки. Ними встигли пригоститися гості і навіть маленька дитина.

«Кілька людей їх уже з’їли – зокрема, ввечері моя дитина. Але я їх розгорнула тільки вранці і побачила там черв’яків», - розповіла потерпіла.

Виробник цукерок – відома донецька фабрика. Там запевнили: за якість ручаються. Про те, коли цукерки надійшли в продаж і як зберігалися – в магазині говорити не хочуть.

Шматок металу в хлібі

У буханці свіжого хліба киянин знайшов алюмінієвий осколок. Його він знайшов у хлібі «Петрівський». «Пощастило, вчасно помітив. Алюмінієвий осколок», - написав киянин.

Презерватив у пачці масла

Харків’янка придбала в супермаркеті масло, в якому був презерватив.

«Я купила масло, щоб додати в кашу дитині. Добре, що чужорідне тіло лежало зверху, і я його відразу помітила», - розповіла жінка.

За словами директора з продажу мережі супермаркетів, 10 пачок масла, в яких були знайдені презервативи, були підкинуті до трьох магазинів. Після перегляду архівного відео встановлено, що у двох супермаркетах масло підкидав молодий чоловік. Хто підклав продукт у третьому – з’ясовується.

Недопалок у чаї

Киянка, яка придбала в столичному супермаркеті зелений чай із жасмином, знайшла в ньому недопалок китайської сигарети. Жінка уважно розглянула недопалок і дійшла висновку, що він – китайський, бо на ньому можна було розгледіти ієрогліфи. Представники компанії-виробника чаю пояснили, що потрапляння в упаковки недопалка неможливо технологічно, й обіцяли організувати екскурсію на виробництво. Втім, дата екскурсії щодня змінювалася, а в кінцевому підсумку виробники перестали відповідати на дзвінки.

Коментар юриста:

За словами юриста Клима Братковського, якщо з вами стався подібний інцидент, то необхідно обов’язково зберегти чек і упаковку. В першу чергу, з претензіями слід звернутися до виробника, найчастіше вони готові залагодити інцидент мирно.

«Якщо виробники не визнають своєї провини – то можна звернутися в управління захисту прав споживачів. А якщо ви маєте намір подавати до суду, то вам знадобитися експертиза, яка підтвердить, що чужорідне тіло в упаковці і це є порушенням Державного стандарту і санітарних правил та інше», - каже Братковський.

Виробник має відшкодувати вартість товару неналежної якості та, якщо справа дійде до суду, відшкодувати покупцеві моральну шкоду.

За словами юриста, якщо через несподівану знахідку ви отримали травму – наприклад, поламали зуб або отруїлися, то можна вимагати у виробників відшкодування збитків. Для цього необхідно зберігати всі чеки за платні медичні послуги, що надаються вам у зв’язку з травмою, а також за ті медикаменти, які ви купували в аптеці за призначенням лікаря.

Якщо травма призвела до втрати працездатності, то розмір відшкодування буде розраховуватися за правилами, передбаченими Цивільним кодексом України (ст.1195 - 1199 ЦК). Тобто, ви маєте право вимагати, щоб вам відшкодували втрачений у результаті травми дохід. Також можна вимагати відшкодування морального збитку.

 

Леся, 06.03.2013 13:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини