Голова ДПС в області Віктор Рахміль обговорив податкові питання з яремчанськими підприємцями

Яремчанщина впродовж останніх років демонструє стійке зростання економіки, залучення інвестицій та розвиток інфраструктури туризму у гірському краї.

У 2012 році до бюджетів усіх рівнів Яремчанського регіону надійшло 44,2 млн.грн. податків та зборів, місцеві бюджети отримали 32,7 млн. грн., що на 13,0% більше ніж у попередньому році. Сплачували їх 2050 платників податків, з яких 1692 фізичні особи-підприємці. При цьому, минулого року зареєстровано 160 місцевих та 40 іногородніх платників податків. Уже в січні цього року свій бізнес додатково зареєстрували ще 16 фізичних осіб та одна юридична особа.

Податкова служба впродовж двох попередніх років дотримувалась мораторію на проведення перевірок малого і середнього бізнесу, що однозначно позитивно сприйнято підприємцями, - зазначив голова ДПС в Івано-Франківській області Віктор Рахміль. Проте, є випадки коли порушується перш за все законодавство стосовно оформлення найманих працівників. Обстеження, проведені податківцями за останні півтора місяця у 230 суб’єктів господарювання регіону показали – майже половина з них не змогла надати трудові договори зі своїми працівниками.

Ще одна місцева проблема – іногородні підприємці, які господарську діяльність проводять у Яремче, а податки сплачують за своєю податковою адресою. Яремчанський міський голова Василь Онутчак з цього приводу зазначив, що від такої ситуації міський бюджет втрачає майже 4 млн.грн. податків, оскільки вони зараховуються до бюджетів в інших областях. Начальник ДПІ в м.Яремче Роман Якубовський зауважив – в інспекції обліковано 460 таких іногородніх суб’єктів господарювання, з яких 269 фізичні особи.

Підприємці також обговорили з головним податківцем області питання встановлення критеріїв стосовно проведення перевірок, запровадження електронної касової стрічки, термінів сплати податків з фонду оплати праці, безкоштовного отримання ключів електронного цифрового підпису для подання звітності в електронному вигляді та інші.

Леся, 01.03.2013 08:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини