Богородчанські податківці склали дев’ять протоколів на підпільних підприємців

У січні поточного року податківці спільно з працівниками ВДАІ Богородчанського РВ УМВС виявили п’ять громадян, які за плату перевозили на автотранспорті пасажирів, при цьому не мали жодного документа, який дозволяв би проводити таку діяльність.

На ринку податківці виявили ще чотирьох громадян, які торгували без державної реєстрації підприємницької діяльності.

За дані порушення, у кожному випадку, податківці склали протоколи  про адміністративне  правопорушення – здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації, які  передані до  районного суду для винесення постанов.

За  провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності передбачено штраф в розмірі від 20 до 100  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Наразі податківці вживають заходів щодо державної реєстрації підприємницької діяльності згаданих осіб та сплати ними податків у встановленому порядку.

Леся, 20.02.2013 10:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини