Податкову декларацію за землю необхідно подати не пізніше 20 лютого

Юридичні особи-платники плати за землю щороку самостійно обчислюють суму податку. Податкову декларацію такі особи подають до податкових інспекцій за місцезнаходженням земельної ділянки не пізніше 20 лютого 2013 року. Річна сума податку у ній розбивається рівними частинами на 12 місяців.

Таку декларацію у цей же термін подають і фізичні особи-підприємці, які орендують земельні ділянки державної або комунальної власності.

Водночас, платник може обрати варіант подання звітної податкової декларації з плати за землю щомісяця. У такому разі декларація подається протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним.

В області податкову декларацію плати за землю зобов’язані подати   5,9 тисяч юридичних осіб та 4,6 тисяч фізичних осіб-підприємців.

Для фізичних осіб власників, користувачів або орендарів земельних ділянок плату за землю нараховує державна податкова податкова інспекція за даними державного земельного кадастру та видає громадянам до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку.

Нагадуємо, що порядок обчислення плати за землю регулюється положеннями  ст. 286 Податкового кодексу України.

Леся, 14.02.2013 09:51



Вибір редакції

Найпопулярніші новини