Школи та лікарні у Івано-Франківську можуть залишитися без тепла

Критичною є ситуація з розрахунками за теплопостачання івано-франківських бюджетників, що належать до теплового району котельні на Індустріальній.

Станом на 11 лютого сума боргу за тепло бюджетних організацій всіх рівнів становить 8 млн. 372 тис. грн. Це борги за 2012-ий та за січень 2013-го року.

Нагадаємо, що «Станіславська теплоенергетична компанія» обслуговує близько 80 соціально-важливих об’єктів. Це – 10 шкіл, 9 дитячих садочків, 5 вишів, 14 навчальних закладів – спортивні, музичні школи, училища, коледжі, 12 закладів охорони здоров’я, 10 закладів культури, державні установи.

Наразі загроза припинення теплопостачання існує для дошкільних навчальних закладів (№№ 7, 9, 11, 14, 15, 20, 27, 29), загальноосвітніх шкіл (№№ 3, 5, 11, 12, 15, 19, 21, 26, природничого ліцею та гімназії №2), інших навчальних закладів, у тому числі спортивних та музичних, художньої шкіл, центру дитячої творчості тощо, а також для закладів охорони здоров’я, зокрема, обласної та міської дитячих лікарень, закладів культури та інших установ.

Про таку проблемну ситуацію тепловики повідомляли місцеву владу, але поки що безрезультатно. Адже у разі не проведення розрахунків за спожитий природний газ, НАК «Нафтогаз України» має право обмежити або не здійснювати поставку газу ТОВ «Станіславська теплоенергетична компанія», що в свою чергу призведе до необхідності припинити подачу теплової енергії юридичним споживачам м. Івано-Франківська, в томі числі і бюджетним установам.

«Проблема з розрахунками бюджетників за теплопостачання не нова, сума боргу постійно зростає. – зазначив директор «Станіславської теплоенергетичної компанії» Анатолій Максименко. – Частина від цієї суми це борги, що перейшли з минулого року, решта – заборгованість за поточний період. Ми звернулися з відповідним листом місцевої влади, чекаємо відповіді».

Тепловики сподіваються, що влада вплине на вирішення цього питання і знайде кошти на погашення боргу, а бюджетники будуть з тепломповідомляє Бріз

Леся, 12.02.2013 14:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини