Івано-Франківськ отримає стратегічний інструмент для розвитку транспортної системи у місті

Івано-Франківськ стане одним з перших міст в Україні зі стійкою транспортною концепцією та інтегрованою транспортною моделлю, розробленими за підтримки іноземних фахівців.

Консорціум німецьких експертів у складі DREBERIS,PTV та GIZспільно з українським партнером Національним університетом «Львівська Політехніка» підтримуватиме Івано-Франківську міську раду у розробці стійкої транспортної концепції для. м.Івано-Франківськ. Для реалізації проекту містом вже створено відповідну робочу групу. Проект включатиме наступні компоненти: аналіз існуючого стану транспортної системи та транспортної інфраструктури у місті, розробка інтегрованої транспортної моделі, що дасть змогу аналізувати вплив заходів у сфері дорожньої інфраструктури,громадського міського транспорту,автомобільного транспорту, організації руху транспорту. Завдяки цьому можна буде, наприклад, прораховувати рентабельність та актуальність будівництва нових доріг чи зміни маршрутів громадського транспорту.

Також німецькі експерти спільно з українськими експертами та працівниками Івано-Франківської міської ради розроблять транспортну концепцію,яка включатиме оцінку заходів необхідних для розвитку транспортної системи м.Івано-Франківськ. В рамках цього завданнябуде визначено придатну для отримання фінансування проектну ідею та підготовлено документи для подання заявки в один із банків розвитку.

Важливою складовою проекту стане також розробка стратегії для покращення роботи з громадськістю.

В рамках проекту німецькими фахівцями надаватиметься також і консультативна підтримка із впровадження окремих заходів. Буде проведено ряд тренінгів та навчальну поїздку у Німеччину.

Результати проекту сформують хорошу основу для стійкого розвитку транспортної системи в місті та для визначення пріоритетних проектів в сфері транспорту в місті Івано-Франківськ.

Розробка транспортної стратегії для Івано-Франківська співфінансується Німецьким товариством міжнародного співробітництва та Німецьким Федеральним міністерством економічної співпраці та розвитку.Реалізація проекту триватиме 2 роки.

 

Леся, 31.01.2013 13:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини