Карточкою народного депутата Чернеги хтось голосує у Верховній Раді?

Вчора в Івано-Франківську народний депутат від партії УДАР Роман Чернега розповідав про те, що явище кнопкодавства ганебне для українського парламенту, що фракція УДАРУ буде звертатися до Конституційного суду з проханням оцінити законність того, що народні депутати голосують за своїх відсутніх в залі колег.

Хоча насправді з карточкою Романа Чернеги 11 січня діялось щось не зрозуміле. Офіційно Роман Чернега був відсутній 11 січня – про це говорять дані письмової реєстрації, де депутат має засвідчити присутність власним підписом (10 січня Чернега був у ВР, чому не прийшов наступного дня, коли голосувалися важливі законопроекти, як то декриміналізація статті Тимошенко, та вирішувалося ряд кадрових питань, зокрема депутати звільняли Арбузова і призначали Соркіна, загадка).

Проте не дивлячись на відсутність його карточка голосувала. Дані того ж сайту говорять про те, що на одних питаннях Чернега був відсутній, проте буквально через кілька хвилин його карточка голосувала за або проти якогось законопроекту, потім знову він був відсутній.

До речі, протягом першої сесії Роман Чернега не звернувся ні з одним депутатським запитом, ні разу не виступав, правда, зареєстрував один законопроект власного авторства – про відзначення на державному рівні 1115-річчя Галича.

 

Леся, 16.01.2013 10:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини