Новий міністр оборони підтвердив, що продаватиме землі Міноборони

Минулої п’ятниці в Івано-Франківську побував Міністр оборони України Павло Лебедев. Спершу він побував на військовому аеродромі, а потім провів зустріч з військовослужбовцями гарнізону, представниками ветеранських організацій області. Зокрема, він розповів про хід майбутнього реформування ЗСУ. За його словами, найближчим часом відбудеться скорочення Збройних Сил. Однак, це не буде огульне знищення бойових частин та підрозділів. Реорганізація торкнеться підрозділів забезпечення – таких, як військові комісаріати, навчальні заклади, медичні установи Міністерства оборони. Натомість вивільнені кошти будуть скеровані на покращення реальної бойової підготовки.

Павло Лебедєв також зазначив, що буде проведена робота з повного переходу на контрактну службу вже у 2014 році. Адже, як наголосив Міністр оборони, «нам не потрібні солдати, які півроку входять у курс справ, а півроку готуються до звільнення…». Також він наголосив, що в цьому році відбудеться підняття грошового забезпечення тим військовослужбовцям, що не отримали його в минулому році. Торкнувся питань забезпечення військовослужбовців житлом. За його словами, хоча в цьому році і не передбачено коштів на закупівлю квартир для офіцерів Збройних Сил, Президент України цілком підтримав ініціативу Міністерства оборони закупити житло на прозорих аукціонах за рахунок продажів надлишків військової техніки та озброєння, а також земель Міністерства оборони України, що вивільнились в ході реформування.

«Перед нами стоїть завдання створити високо підготовлені Збройні Сили України, - наголосив Павло Лебедев. – І ми з цим завданням впораємось"!

На завершення свого перебування в гарнізоні Міністр оборони побував у військовому гуртожитку, де мешкають офіцери та військовослужбовці контрактної служби. Він не просто оглянув умови, але й зайшов у гості до одного з офіцерів, поспілкувався з його родиною, поцікавився проблемами та потребами офіцерів-прикарпатців.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний

Медіа-центр Міністерства оборони України.

 

Леся, 08.01.2013 12:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини