Небезпечну для здоров’я ікру не можуть ніяк утилізувати

До прокуратури надходили скарги імпортера ікри ПВКП «Камчадал -Плюс». За результатами їх розгляду встановлено, що в листопаді минулого року на Івано-Франківську митницю надійшов вантаж «Ікра лососевих риб», яка поступила на адресу ПВКП «Камчадал -Плюс» від ООО «Орландо Російської Федерації».

В ході здійснення митних процедур було проведено дослідження товару Івано-Франківською обласною СЕС. Згідно висновку санстанції, частину ікри розмитнили та випустили у продаж. Іншу частину товару, в якій виявили вміст бензойнокислого натрію та завищений сумарний вміст консервантів, визнано небезпечним для здоров’я людей та заборонено ввезення та обіг на території України.

Представники «Камчадал – Плюс» не погодились з вказаним рішенням СЕС та  відмовою івано-франківської митниці у розмитненні товару  і оскаржили їх у Івано-Франківському окружному адміністративному суді, який однак не знайшов підстав для задоволення їх вимог.

У зв’язку з тим, що на даний час термін придатності ікри вийшов, санстанція надала висновок про утилізацію вказаного товару. Проте через відсутність у ПВКП «Камчадал -Плюс»  договорів про утилізацію продукту з відповідними фірмами, протермінована ікра  на даний час перебуває на митниці.  

Леся, 18.12.2012 15:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини