Мешканці Івано-Франківська розчарувалися в можливості отримати житло за бюджетні кошти

Сьогодні на оперативній нараді розглядалося питання проведення виконавчим комітетом міської ради заходів із формування Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Як розповіла Тетяна Курилів, начальник відділу обліку та розподілу житла, створення такого реєстру передбачає прийнята в березні 2011 року постанова Кабінету Міністрів України, відповідно до якої з 1 січня 2013 року на житловому обліку перебуватимуть лише ті мешканці, які включені до єдиного реєстру.

«На сьогоднішній день перереєстрацію пройшли лише1209 чоловік, що становить близько дев’яти відсотків від загальної кількості громадян, які перебувають на обліку при міськвиконкомі, потребуючи покращення житлових умов», - зазначила вона.

За словами начальника відділу обліку та розподілу житла, трошки краща ситуація з черговиками пільгових категорій, які забезпечуються житлом за рахунок державних бюджетів.

«Серед них понад 41 % громадян пройшли перереєстрацію», - проінформувала Тетяна Курилів.

На думку начальника відділу обліку та розподілу житла, зменшення черговиків відбувається і з об’єктивних обставин. Така перереєстрація покаже скільки івано-франківців реально мають право перебувати на квартирній черзі. Адже до цього часу житлове законодавство не зобов’язувало черговиків інформувати про факт набуття чи придбання житла.

«Ще одним фактор пасивності громадян є зневіра в можливості отримати житло за бюджетні кошти», - додала чиновниця і попросила громадян активізувати роботу з поновлення документів, які підтверджують право на включення до Єдиного державного реєстру.

 

 

 

Леся, 04.12.2012 12:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини