В умовах жорсткого ринку місто квартир не будує, їх будують юридичні та фізичні особи, тому житловий фонд поповнюється важко

Протягом 2010 року людям, що стоять в черзі на житло буде надано ще 23 квартири.

Про це в інтерв’ю «Малакаві» сказав міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.

«Якщо говорити загалом, то сьогодні в нас безумовно в умовах жорсткого ринку місто квартир не будує - їх будують юридичні та фізичні особи, тому наразі житловий фонд міста поповнюється дуже важко, — каже Віктор Анушкевичус, — Ми в свій час прийняли положення «про соціально-економічний розвиток міста» і тому забудовники в якості внесків передають нам житлову площу, яку ми свою чергу надаємо тим, кому це потрібно. За час моєї каденції містом в рамках урядової програми надано 110 квартир згідно пропорцій, що прийняв уряд, тобто 40 % отримали військовослужбовці і 60 % — інші пільгові категорії населення».

Віктор Анушкевичус наголосив, що програма, прийнята міською владою, і надалі буде виконуватися. Також будуть надаватися кредити на житло молодим сім’ям.

«Ще один забудовник передасть 4 квартири на вулиці Хіміків. Також на Пилипа Орлика є ще 18 квартир, які ми надамо у 2010 році, - говорить міський голова, - Загалом сьогодні ми вручили ключі від 60 квартир, а узагалі буде вручено протягом року ще 22 квартири».

old_editor, 16.01.2010 19:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини