З 16 грудня кафе, ресторани, бари, нічні клуби стануть бездимними

Нагадаємо, з 16 грудня кафе, ресторани, бари, нічні клуби і навіть приміщення органів влади в Україні стануть бездимними, курити дозволятимуть поза межами приміщення закладу, або на літніх майданчиках.

На прес-конференції по обговоренню Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів)» свою думку висловили і ресторатори Івано-Франківська.

«Статистика показує, що третина відвідувачів закладів харчування – курці. І не до кінця зрозуміло, де ж мала б знаходитися та армія курців», - говорить Лідія Шкрібляк, підприємець, власниця театру кіно «Люм’єр» і ресторану «Фран-Ко».

За її словами, цей Закон вплине на економіку закладів.

«Перш за все впадуть продажі і відвідуваність», - наголошує  Лідія Шкрібляк.

Тарас Клим, директор ресторану «Фонтуш», наголосив на тому, що на його думку, такими різкими кроками, культуру наших людей не покращити, і зазначив, що для власників маленьких кафе абсолютна заборона куріння в приміщеннях стане катастрофою.

«Ми звичайно втратимо. Тут немає чого приховувати. Ми різко втратимо в товарообігу. Люди в основному приходять і курять. В мене і не тільки в мене є постійні відвідувачі, які не уявляють чашку кави без цигарки.», - зазначає Тарас Клим, і жартує, що тепер курити можна буде або вдома, або в лісі.

Леся, 26.11.2012 15:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини