В Івано-Франківську відбулося мистецьке свято «Постать, позначена Богом»

При майстрах якось  легше

Вони, як Атланти,

Держать небо на плечах.

Тому і є висота

Цей епіграф із поезії Ліни Костенко став провідним лейт-мотивом мистецького свята «Постать, позначена Богом», присвяченого творчості видатної майстрині декоративного мистецтва Параски Хоми, який відбувся 15 листопада 2012 р. в Центрі патріотичного виховання імені Степана Бандери і став спільним заходом міського Центру дитячої та юнацької творчості та Центру патріотичного виховання імені Степана Бандери.

 Більш як 100 вихованців і педагогів взяли участь у дійстві, в якому лунали авторська поезія про Параску Хому, літературно-музична композиція, презентація репродукцій творів нашої талановитої краянки, члена Національної спілки художників, лауреата Всеукраїнської премії імені Катерини Білокур, кавалера ордена княгині Ольги. Учасники переглянули виставку картин Параски Хоми.

Цей захід відбувся в рамках проекту міського Центру дитячої та юнацької творчості «Популяризація творчості Параски Хоми на заняттях гуртків образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва в позашкільному навчальному закладі», який виконують вихованці та педагоги закладу. Вихованки гуртка «Галицька майстриня» МЦДЮТ (керівник М. Головань) подарували Парасці Хомі власноруч вишиту бісером ікону Божої Матері Неустанної Помочі.

Перед учасниками свята виступили син Ярослав та невістка Стефанія Хома.   

Леся, 23.11.2012 10:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини