В столиці виставлялися твори Параски Хоми

Виставка творів Параски Хоми експонувалася упродовж 4-х днів в найбільшому павільйоні Національної кіностудії ім. О.Довженка. Саме там відбулося святкування 80-річчя кіностудії.

Було представлено понад 40 картин художниці різного часу, в тому числі й найновіших, — повідомляє журналіст IA MALAKAVA. Дивовижні квіти Параски Хоми прикрасили головний павільйон з кількох причин: нещодавно відомий режисер Микола Мащенко зняв фільм про художницю, сама мисткиня восени святкує 75-ліття і 40-річчя творчої діяльності.

З нагоди цих дат дещо згодом планується виставка і в Івано-Франківську. Очікується, що там будуть презентовані роботи останніх років, яких наші краяни ще не бачили.

Параску Хому нагороджено Срібною медаллю Академії мистецтв України.

Довідка: Хома Параска Петрівна - майстер народного декоративного живопису

Член Національної спілки художників України, лауреат Всеукраїнської премії імені Катерини Білокур

Параска Петрівна Хома відома не лише на Івано-Франківщині, а й далеко за межами України. Бо вона, колгоспниця з села Чернятина, сягнула тих вершин мистецтва, на яких здобувають такі почесні звання, як заслужений майстер народної творчості республіки, член Спілки художників СРСР. Її творчість відзначена грамотами, дипломами, золотими медалями. Її фантастичні і водночас усім доступні й зрозумілі малюнки-квіти побували на багатьох виставках - обласних, республіканських, всесоюзних. Їй надходили листи-подяки з Івано-Франківська і Львова, Канева і Києва, Ленінграда і Москви.
old_editor, 15.09.2008 15:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини