Мешканців Івано-Франківська навчатимуть українських народних танців

Уже завтра, 13 листопада, о 18.00 в холі Прикарпатського Національного університету ім. В.Стефаника відбудеться  перший майстер-клас, на якому усі бажаючі зможуть вивчити такі танці, «Українська голубка» та «Канада».

За словами голови Івано-Франківського молодіжного міськвиконкому Ірини Рабарської, майстер-класи проводитимуться щовівторка  протягом листопада.

Андрій Процик, координатор даного проекту розповів на прес-конференції, що ідея створення такого проекту виникла у нього ще у минулому році.

«У наш час, завдяки різним телепроектам, популярними стають танці. Танцюють латиноамериканські і сучасні танці, на жаль українські танці – менш популярні. Зі своїми однодумцями ми вирішили створити проект, який би навчив молодих людей танцювати ці танці. Коли на весіллях грає українська музика, люди танцювати не хочуть, через те, що вони не вміють», – розповідає Андрій Процик.

Як зазначають організатори проекту, щоразу на майстер-класах вивчатимуть якийсь один танець, щоб людям було його легше засвоїти. В кінці ж планують провести українські вечорниці, на яких молодь зможе танцювати вивчені композиції.

Хореограф проекту Олена Замрій розповідає, що коли створювалася програма проекту усі танці старалися зробити доступними і простими для будь-якої вікової категорії.

«Українські народні танці – веселі танці, дуже гарні танці, вони бувають сезонними, святковими і весільними, ми старалися врахувати усі ці аспекти», – говорить хореограф.

Минулого року організатори проекту очікували приблизно 30 учасників, але уже на перше заняття прийшло близько 60- 70 людей. Усі приходили на заняття в українських костюмах і це надавало проекту особливої атмосфери.

 Організовує проект «Затанцюй по-українськи» Івано-Франківський молодіжний міськвиконком, а його реалізація відбувається за підтримки міського голови Віктор Анушкевичуса. 

 

Леся, 12.11.2012 14:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини