Чому Кличко не хоче підписувати угоду про співпрацю у стінах парламенту із ОО та «Свободою»?

Лідер партії УДАР Віталій Кличко заявив, що він не буде підписувати угоду про співпрацю у стінах парламенту з ОО та «Свободою». Він відзначив, що ще рано ділити портфелі, спершу треба перемогти.

В «Батьківщині» дивуються таким заявам. Зокрема Олександр Турчинов відзначив, що мова про портфелі не йде. Говориться про політичну співпрацю і політичний курс.

«Справа у тому, що у Кличка не все так просто у списках і в округах. Якщо він скаже, що підпише політичну угоду про співпрацю, то у нього можуть виникнути проблеми із тими людьми, які у нього йдуть по списку після 12 номера. Бо як сам він зазначив, що може проконтролювати людей у списку до десятого-дванадцятого номера, далі – надто складно. Він переймається, щоб ті люди не зробили йому політичний реверанс перед самим голосуванням», — каже Дмитро Шлемко, народний депутат, голова обласного штабу Об’єднаної опозиції.

За його словами, політична угода ставить чіткі політичні позиції, яких мають дотримуватися партії, які її підписали. Зокрема, мова йде про імпічмент Президенту, та відкликання народних депутатів.

«Думаю, що Кличко ще до кінця не визначився. Він або не готовий до такого кроку, або, як я особисто думаю, ніколи до цього кроку не буде готовий», — каже Дмитро Шлемко і додає, що окремі кандидати в народні депутати від його партії неодноразово заявляли про те, що вони готові в парламенті співпрацювати з Партією регіонів.

«Я думаю, що українці зрозуміють, що у Кличка сильний удар на рингу, а ость в політиці ніякого удару у нього немає», — відзначає Дмитро Шлемко.

Леся, 19.10.2012 12:29



Вибір редакції

Найпопулярніші новини