Турчинов: Ми сподіваємось, що Віталій Кличко приєднається до Коаліції демократичних сил

Сьогодні всі політичні сили, які мають можливість пройти до Верховної Ради, повинні визначитись: або вони залишаються з нинішньою владою диктатури, або вони є альтернативою цій диктатурі і будуть вести країну по демократичному європейському шляху.  
 
Про це заявив керівник Центрального виборчого штабу Об‘єднаної опозиції «Батьківщина» Олександр Турчинов.
 
«Для того, щоб об‘єднати демократичні сили, ми внесли пропозицію підписати Угоду про створення Коаліції демократичних сил в майбутній Верховній Раді», - додав він. 
 
Турчинов нагадав, що крім Всеукраїнського об‘єднання «Батьківщина», яке об'єднало 8 опозиційних партій, цю ініціативу підтримало Всеукраїнське Об‘єднання «Свобода», і 19 жовтня буде підписана відповідна Угоду.
 
«Ми чекатимемо, що і Віталій Кличко зі своєю політичною силою «Удар» приєднається до нас. Нам дивно дізнаватись через ЗМІ, що Віталій Кличко сьогодні відмовляється від підписання цієї Угоди, пояснюючи це тим, що там діляться якісь портфелі», - зазначив керівник штабу Об'єднаної опозиції.
 
Адже, за його словами, в Угоді не йдеться ані про портфелі, ані про жодні посади. 
 
«Йдеться про принципи, йдеться про ідеологічні засади, навколо яких сьогодні потрібно єднати українське суспільство. Йдеться про скасування пенсійної, податкової реформи, йдеться про припинення політичних репресій та звільнення політв‘язнів в Україні, йдеться про захист соціальних інтересів наших громадян, про європейську інтеграцію», - пояснив він.
 
Олександр Турчинов наголосив, що сьогодні «необхідно гуртувати всі демократичні політичні сили для того, щоб протистояти сповзанню України до міжнародної ізоляції, до того тоталітарного устрою, який сьогодні швидкими темпами намагаються будувати в Україні».
 
«Саме про це йдеться в Угоді, і я дуже сподіваюсь, що все ж таки  Віталій знайде час її прочитати і приєднається до демократичних сил, які готові вести Україну до Європи», - підсумував він.
Леся, 19.10.2012 10:47



Вибір редакції

Найпопулярніші новини