Рано чи пізно до нас доїдуть білоруські молочні продукти — Юрій Чорнобривець

Як повідомив директор київського Інституту споживчих експертиз Юрій Чорнобривець в  багатьох областях і містах України процвітають магазини з молочною продукцією із Білорусії.

За його словами, більшість людей впевнена у якості таких продуктів, бо їх виготовляють за радянськими стандартами.  А ще привозять їх із, так званого, закордону, і якість там краща, - переконані деякі українці

На думку експерта, правда в цьому є, білоруські виробники не додають, так як деякі українські, в молокопродукти рослинних добавок.  Але звичайно є «але»: як запевняє директор інституту експертиз, ці продукти найчастіше везуть із радіоактивно забруднених районів Білорусі. Це  міста Гомель, Рогачов, Брест.

Також виникає логічне запитання про терміни зберігання такої продукції. Як повідомив Юрій Чорнобривець, як правило, молочні продукти мають досить короткі терміни зберігання, до 5 діб

«Як за 5 діб оця продукція грузиться в фури доставляється за 300-400 кілометрів в Україну, при цьому вона повинна митницю пройти, розмитнити там все і так далі, потім доїхати до складу в Україні, з цього складу доїхати в магазини роздрібні. 5 діб! Мені здається, що це нереально», - констатує він.

Юрій Чорнобривець також зазначив, що свого часу, у білоруських продуктах знаходили антибіотики. Через те були періоди, коли в Україні вводили їх тимчасову заборону.

Нагадаємо, якщо людина систематично вживає продукти з антибіотиками, організм стає до них стійким. Тому виникають складнощі із лікуванням у разі хвороби.

 

 

Леся, 19.09.2012 14:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини