Більше 410 тис. гривень штрафних санкцій застосовано до підприємців за порушення обігу алкогольних напоїв на Івано-Франківщині

За не дотримання умов цінової політики, реалізацію та зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв – суб’єкти господарювання втратять ліцензію на продаж зазначеної продукції. Про це голова ДПС в Івано-Франківській області Віктор Рахміль заявив під час зустрічі з представниками бізнесу, що здійснюють оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Головний податківець області наголосив на неприпустимості реалізації суб’єктами господарювання алкогольних напоїв за цінами нижче встановлених розмірів мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін. Для прикладу роздрібна ціна за півлітри горілчаної продукції (40% спирту) не може бути нижчою 26 гривень 10 копійок.

На зустрічі з керівниками торгових мереж наголошувалось,  що на сьогодні зменшена кількість фактичних перевірок, але це не означає, що податкова не здійснює моніторинг за діяльністю вказаних суб’єктів господарювання. Працівники податкової служби й надалі викриватимуть несумлінних суб’єктів господарювання, зокрема тих, які намагаються отримати прибутки реалізуючи фальсифіковані алкогольні напої.

Також, згідно матеріалів інших контролюючих органів Регіональним управлінням Департаменту САТ анульовано 13 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, за продаж підакцизних товарів особам, що не досягли 18-річного віку. До порушників застосовано 88,4 тис. гривень фінансових санкцій.

Відкритий діалог з бізнесом сьогодні – це крок до того, щоб упередити проблеми завтра – розгляд справ  у судах, стосовно застосованих штрафних санкцій до суб’єктів господарювання та позбавлення ліцензій порушників, – підсумував Віктор Рахміль.

 

ДПС в Івано-Франківській області

 

 

 

Леся, 18.09.2012 10:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини