Лише 25% українських громадян довіряють Президенту

Більшість українців не втрачає інтересу до діяльності депутатів, проте втрачає до них довіру. Лише 27% українців довіряють депутатам, менша кількість – Президенту. Про це  заявили експерти Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто та Тетяна Пясковська під час прес-конференції, передає кореспондент RegioNews.

Експерти інституту протягом липня опитували українських громадян на тему того, чи зацікавлені вони у діяльності державних структур і кому вони наразі довіряють найбільше.

«Ми опитали 1000 респондентів, які живуть в різних регіонах України. Загальний рівень довіри серед українців зараз низький, до політиків – найнижчий», – зазначив Володимир Паніотто.

Найбільший показник довіри серед українського населення – до друзів та членів родини. Володимир Паніотто зазначив, що попереднє соціологічне дослідження показало взаємозв’язок довіри людей із показником ВВП. Україна лише підтвердила цю гіпотезу.

«Країни, які мають вищий рівень довіри,  мають і вищий рівень ВВП на душу населення», – додав експерт.

Наразі, як показали результати опитування, 62% громадян слідкують за діяльністю Верховної Ради, і лише 27 % – довіряють їй. Половина респондентів, котрі брали участь в опитуванні, відповіли, що стежать за роботою міністрів. Така ж частка громадян висловила свою зацікавленість у діяльності президента, якому зараз довіряють 25% опитуваних.

Як зазначила піар-менеджер КМІСу Тетяна Пясковська, однією із основних причин недовіри до інституту влади громадяни назвали корупцію та відсутність видимих результатів діяльності політиків. 22% громадян не довіряють владі через погане ставлення працівників держструктур, куди їм доводилось звертатись. 

Більшість громадян вважає, що основний фактор, який змінить їх ставлення до інститутів влади, – боротьба з корупцією.

Леся, 29.08.2012 10:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини