«Водоекотехпром» вилучає у мешканців майно за борги

КП «Івано-Франківськводоекотехпром» разом з державними судовими виконавцями та юристом протягом серпня місяця буде вилучати майно в мешканців,  які мають найбільшу заборгованість за послуги водопостачання та  водовідведення.

До застосування таких радикальних методів призвело те, що за даними підприємства, порівняно з минулим роком, заборгованість івано-франківців за надані послуги зросла на 555 тисяч гривень. 

«На сьогоднішній момент у нас заборгованість по фізичних особах є понад 6 мільйонів боргу і за поточний рік сума зросла ще на 0,5 мільйони. «Водоекотехпром» вдається до таких методів, щоб вивести підприємство із збитковості», - пояснив Павло Ясінський, начальник відділу по боротьбі з проблемними боржниками

Загалом до списку людей, в яких вилучатимуть майно потрапило близько 530 осіб, а на обліку КП «Івано-Франківськводоекотехпром» перебуває 69 тис. споживачів-боржників. Протягом року з боржниками було укладено 203 договори на реструктуризацію боргу, проте вони виконуються лише 57 абонентами. По 134 абонентах є рішення суду про примусове стягнення заборгованості.

Як додав Павло Ясінський, процедуру вилучення майна застосовують до платоспроможних громадян. Якщо мешканець захоче отримати своє майна назад, то протягом двох тижнів він повинен сплатити борг, в іншому випадку його речі продадуть на аукціоні. 

Леся, 10.08.2012 10:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини