На Прикарпатті вживають заходи щодо попередження проникнення вірусу африканської чуми свиней

Сьогодні в Івано-Франківську відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії на якій розглянули план дій щодо недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію області.

Нагадаємо, що 30 липня 2012 року у с.Комишуватка Запорізької області в особистому господарстві було виявлена падіж свиней. Після проведення аналізів у крові тварин було виявлено ДНК вірусу африканської чуми свиней.

Під час засідання комісії заступник голови ДНПК Роман Гурський розповів, що на територію України вірус чуми потрапив через харчові продукти громадян Росії, які приїхали на відпочинок.

На разі у області вжито ряд заходів щодо запобігання проникненню вірусу на Прикарпаття.

«Ухвалено низку розпоряджень щодо посилення ветеринарно-санітарного контролю за роботою свиногосподарств в області в режимі «закритого доступу». Забезпечується контроль та нагляд за умовами утримання тварин, заборонено використання продуктів забою без попереднього проведення експертизи, а також заборонено використання відходів харчування для годівлі свиней без попередньої термічної обробки», - зазначила начальник відділу протиепізоотичної роботи головного управління ветмедицини в Івано-Франківській області Марія Княгиницька.

Леся, 03.08.2012 15:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини