Епізоотична ситуація в Івано-Франківській області щодо африканської чуми є благополучною - Княгиницька

Чотири області України оголосили зонами особливого епізоотичного стану - Луганську, Харківську, Сумську і Чернігівську. Причиною цього стало поширенням африканської чуми серед свиней у Російській Федерації.

На даний час в Івано-Франківській області не зафіксовано випадків захворювання чумою і ветеринари проводять профілактичні заходи.

«Ми отримали наказ посилити контроль за свиногосподарствами області, забезпечити їх роботу у закритому режимі, додатково провести інспектування цих господарств. Зокрема, епізоотична ситуація в Івано-Франківській області щодо африканської чуми є благополучною», - повідомила «Малакаві» начальник епізоотичного відділу головне управління ветеринарної медицини в Івано-Франківській області Марія Княгиницька.

Голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Іван Бісюк звернувся також до Державної митної служби і Державної прикордонної служби з проханням забезпечити  контроль з недопущення завезення на територію України тварин, продукції та сировини тваринного походження з неблагополучних територій  Росії щодо африканської чуми свиней, вилучати цю продукцію при перетині кордонів, а також обробляти весь автотранспорт на цих територіях, який перетинає територію РФ.

Леся, 04.11.2011 13:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини