Івано-Франківський завод «Пресмаш» не є банкрутом

Івано-Франківський завод «Пресмаш» не є банкрутом, всі чутки з цього приводу є наслідками інформаційної війни, яка сьогодні ведеться проти підприємства.

Про це під час прес-конференції повідомили голова правління Богдан Пукіш.

За його словами, в жовтні 2007 року власником 36% акцій заводу була держава та шляхом незаконного продажу державного пакету через Фондову біржу України на «Пресмаш» прийшов Севастопольсько-Дніпропетровський псевдо інвестор.

«Кругом мене почали інформаційну війну. За останні місяці 16 публікацій у різних ЗМІ країни. А все тому, що я відмовився віддати свої 47 % акцій «інвестору», який незаконно прийшов на завод у 2007 році. Саме тоді нас виставили на приватизацію. Та цікаво те, що на біржі був тільки один учасник, крім того, нас продали без проведення жодної оцінки та експертизи. Крім того, цей «інвестор» викрав у нас всю документацію», — відзначив Богдан Пукіш.

Як наслідок, численні перевірки правоохоронних органів та податкової, проведення зборів акціонерів за фальшивими документами, перерозподіл майна та оголошення «Пресмашу» в 2009 році банкрутом.

Як переконує Богдан Пукіш, сьогодні справи на підприємстві налагоджуються, вдалося погасити семимільйонний борг з виплати заробітної плати та сплатити відрахування до бюджетів різних рівній. Та ці чутки про банкрутство зіпсували відносини з партнерами та заводами та завдали чималих збитків.

«Ми за минулий рік втратили контрактів більше, ніж на 9 мільйонів гривень, а цього року ще на 7 мільйонів. З нами не хочуть працювати, бо думаю що ми банкрути, а щоб довести протилежне, ми змушені по кілька місяців збирати документи та вести перемовини», - додав Богдан Пукіш.

Леся, 01.08.2012 12:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини