Які проблеми виникли при цьогорічній вступній кампанії?

 З початку вступної кампанії належним чином не працювала ЄДЕБПО. Це перешкоджало приймальним комісіям оперативно обробляти заяви від абітурієнтів. Щоб внести дані по абітурієнтах у ЄДЕБПО працівникам приймальних комісій доводилось працювати або пізно ввечері або з 5-6 години ранку. У робочий час система практично не працювала і у присутності абітурієнта неможливо було здійснити перевірку його даних та внести абітурієнта до ЄДЕБПО. Ця проблема зникла, орієнтовно, на 10 день вступної кампанії, коли зменшився потік абітурієнтів до ВНЗ, відповідно й зменшилося навантаження на ЄДЕБПО.

Про це інформаційному агентству «Малакава» повідомив Іван Маруняк представник Громадянської мережі ОПОРА у Івано-Франківській області.

«Також через несправності ЄДЕБПО виникали випадки неправильного відображення балів абітурієнтів у системі "Конкурс", а також неправильного відображення місця абітурієнта у рейтингу "Конкурсу". Фіксувались випадки, коли абітурієнт з більшою сумою балів був розміщений у рейтинговому списку нижче, ніж абітурієнти з меншою сумою балів.

Вчора ми зафіксували факт розбіжностей між рейтинговими списками системи "Конкурс" і списками ПНУ імені Стефаника. Річ у тому, що в системі "Конкурс" з технічних чи інших причин не були відображені додаткові бали, які отримали абітурієнти за проходження підготовчих курсів, а це значить, що в системі "Конкурс" некоректно сформований рейтинговий список», - розповів Іван Маруняк.

Проте, Іван Маруняк констатує, що найбільшою проблемою цьогорічної вступної кампанії є погане технічне забезпечення вступної кампанії з боку Міністерства, оскільки жодний ВНЗ не винен в тому, що ЄДЕБПО не працювала належним чином, а в системі "Конкурс" відображалися некоректні дані.

Леся, 20.07.2012 16:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини