75 % тролейбусного складу зношено - Яківець

Тролейбусний парк Івано-Франківська потребує негайного оновлення. За словами директора ДКП "Електроавтотранс" Леоніда Яківця, три четвертих рухомого складу зношено та вже давно пройшов термін його експлуатації.

«75 % тролейбусного складу зношено . При нормативних термінах експлуатації 15 років, в нас є такі, яким вже 28. В нас була прийнята програма оновлення рухомого складу по Україні, бо це не тільки проблема Івано-Франківська, відповідне до неї держава виділяла кошти на придбання нових тролейбусів на умовах співфінансування з місцевою владою. Проте, як тільки припинилося державне фінансування, влада міста не змогла самостійно цим займатися, адже вартість одного тролейбуса близько двох мільйонів», - розповів Леонід Яківець.

Згідної даної програми, яка почала діяти у 2007 році для Івано-Франківська придбали тільки 4 нових тролейбуси.

Як значив Леонід Яківець, на разі програму відновлено, залишається тільки, щоб її затвердив Кабінет Міністрів.

Ще одним варіантом виходу із ситуації є закупівля транспорту за лізинговою схемою, проте сьогодні в Україні немає компанії, яка б змогла серйозно цим займатися.

«У нас немає фахової лізингової компанії. Ми б пішли на такий крок, але вже кілька років поспіль я займаюся цим питанням і бачу, що всі добрі на словах, проте як доходить до діла, то одразу ці фахівці кудись зникають», - додав Леонід Яківець.

Леся, 17.07.2012 09:47



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини