ОБСЄ закликає українську владу звільнити політв’язнів

Україна буде позбавлена перспективи головування в Організації з безпеки та співробітництва в Європі, якщо не звільнить політв’язнів і не виконає Резолюцію Парламентської Асамблеї ОБСЄ по Україні.
 
Про це сьогодні на брифінгу повідомив член Постійної делегації Верховної Ради у Парламентській асамблеї ОБСЄ Сергій Шевчук.
 
За його словами, ОБСЄ чекає від України позитивних зрушень та дає час до початку 2013 року, інакше Україна буде позбавлена головування в цій організації.
 
Коментуючи зміст Резолюції щодо України, народний депутат Олег Білорус заявив, що цей документ має особливе значення, «тому що наша країна готується до прийняття головування в урядовій частині ОБСЄ, яке триватиме рік».
 
За його словами, у зв’язку з цим вже розпочато консультації парламенту та уряду України з керівництвом ОБСЄ.
 
«Однак перед тим, як взяти на себе головування, Україна має виконати всі вимоги, відображені у Резолюції, основні з яких – це звільнення політв’язнів, забезпечення участі у виборах лідерів опозиції та не змінення закону про вибори», - сказав Олег Білорус.
 
Він також повідомив, що Резолюцію представила делегація Італії, а сам документ підтримала рекордна кількістю країн–членів ОБСЄ 51 з 56.
 
У свою чергу Сергій Шевчук зазначив, що Резолюція не з’явилася спонтанно, оскільки протягом останнього звітного року співдоповідачі ОБСЄ особисто відвідували Україну.
 
«Вже не обговорюється, чи є в України політв’язні - в Резолюції стоїть чітка вимога звільнити політв’язнів та допустити ув’язнених лідерів опозиції до парламентських виборів», - підкреслив Шевчук.
Леся, 11.07.2012 15:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини