Це просто неприпустимі речі, що в центральній частині міста руйнується пам’ятка архітектури - Анушкевичус

Досі тривають судові процеси між орендарем будівлі у центральній частині міста по вулиці Мельничука, 14 та владою. Як розповів міський голова Віктор Анушкевичус орендар обіцяв зробити реконструкцію споруди, яка є пам’яткою архітектури,  проте натомість у будинку обвалюється фасад, а орендар не сплачує орендної плати

«Оренду не платять, приміщенням не користуються і це просто неприпустимі речі, що в центральній частині міста руйнується пам’ятка архітектури. Я добре пам’ятаю, як на сесії розглядалося це питання і орендар запевняв, що проведе комплексну реконструкцію, проте досі палець об палець не вдарив», - сказав Віктор Анушкевичус.

На разі справа щодо сплати коштів за оренду та повернення будівлі місту перебувають у суді.

«Місто вигра,є однак чи будуть стягнені кошти – побачимо. Досить тривалі судові процеси відбуваються в часі. Догорів оренди припинений, але орендар не підписав акти передачі приміщення орендодавцю», - пояснив  Ігор Гриненько, заступник голови Фонду комунальної власності територіальної громади м. Івано-Франківська.

Натомість орендарі говорять про те, що в 1997 році їм було здане в оренду приміщення, яке перебувало в аварійному стані і міська влада про це навіть і словом не обмовилась. Стосовно аварійності будинку були навіть висновки фахівців із "Діпроміста". Дві судові інстанції орендарі виграли, проте влада не полишає цю справу і далі.

Леся, 10.07.2012 13:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини