Розпочалась безстрокова, позачергова 28 сесія Івано-Франківської міської ради

У зв'язку із прийнятим законопроектом "Про засади державної мовної політики" в Івано-Франківську оголошено акцію "Національна мобілізація" на захист української мови

Після прийнятого вчора, 3 липня 2012 року законопроеку "Про засади державної мовної політики", у Івано-Франківську на вимогу більшості депутатів скликано позачергову сесію міської ради. До самоорганізованого громадою мітингу під стінами ОДА долучились і міські обранці, які в кількості 48 депутатів відкрили безстрокову сесію, яка уже завтра матиме продовження у столиці України Києві.

Як депутати так і громада Івано-Франківська заявляють про свою категоричну позицію несприяняття проекту закону "Про засади державної мовної політики". Як йдеться у прийнятому міською радою зверненні - цим рішенням окупаційна більшість у парламенті, під керівництвом «Партії регіонів», вкотре демонструє намагання звузити сферу вживання української мови як державної та де-факто впровадити російську як другу державну. Таким чином українофоби намагаються порушити громадянський спокій у суспільстві та посіяти міжнаціональну ворожнечу.

Міські обранці закликають усіх мешканців Івано-Франківська стати пліч-о-пліч  антинаціональним намаганням центральної влади.

"Ця влада боїться лише широкого народного спротиву. Сьогодні, спільними силами відкинувши будь-які політичні незгоди, ми мусимо стати на захист найбільшої святості українців – нашої мови. Закликаємо з усією рішучістю стати на захист єдиної державної української мови як невід’ємної частини суверенітету Української Держави та своїх, гарантованих Конституцією, прав і свобод".

Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус та секретар міської ради Руслан Марцінків закликали усіх івано-франківців а від так і всіх українців проявити свою національну позицію.

Також згідно рішення міської ради створено штаб акції "Національна мобілізація" і вже сьогодні, 4 липня 2012 року о 20.00 годині до Києва буде відправлено перші автобуси із депутатами та всіма бажаючими.

Леся, 04.07.2012 12:29



Вибір редакції

Найпопулярніші новини