Юрій Лисюк: Те, що зараз є благодійністю, незабаром стане підкупом виборців

За словами голови обласного осередку КВУ Юрія Лисюка, потенційні кандидати-мажоритарники на парламентських виборах вже доволі давно активно працюють на своїх округах.


Зокрема, за останній місяць для своєї популяризації вони використали День медичного працівника та День Конституції України.

 

Цей час, експерт називає «прямим чи прихованим подарунковим періодом».

Проте, коли ж у дію вступить виборче законодавство і розпочнеться офіційна агітація, його можна буде розцінювати дещо по-іншому. 


«Коли вступить в дію закон «Про вибори», почнеться виборча кампанія, то такі дії можна буде назвати підкупом. Поки що ми їх називаємо благочинністю», - розповів Лисюк.

 

Також, доволі цікавим фактом є те, що кандидати набагато більше тратять на інформаційний супровід, аніж на благодійність.


 «Дарується багато форм, м’ячів, концертів, сцен, годинників баянів, велосипедів, медичного обладнання. З одного боку приємно, що таке відбувається. З іншого боку є неспіврозмірність подарунку інформаційному супроводу. Буває, що дарують подарунок на 1-2 тис. грн., а інформаційний супровід коштує набагато дорожче», - наголосив експерт.


Окрім того, тільки декілька фондів, які активно діють на Прикарпатті, за словами фахівця, працюють давно і стабільно, у всіх інших випадках їхня діяльність так чи інакше пов’язана з виборами.

Леся, 03.07.2012 09:14



Вибір редакції

Найпопулярніші новини