У Івано-Франківську планують відремонтувати 150 житлових будинків

Тема впровадження комунальної реформи у Івано-Франківську та роботи КП «Єдиного розрахункового центру» вже тривалий час на вустах як самих мешканців так і численних ЗМІ міста.

Важливою складовою комунальної реформи стала нова форма виконання поточних та капітальних ремонтів житлових будинків міста, кажуть у МВК. Головною умовою цієї форми є співфінансування ремонту жителями будинку та міською владою.

«Завдяки тому, що мешканці міста долучаються до співфінансування ремонту свої будинків у цьому році ми зможемо відремонтувати 150 об’єктів, а не 20 чи 30 як у попередні роки», - каже Руслан Марцінків.

Тільки у 2012 році при співфінансуванні із мешканцями «ЄРЦ» планує відремонтувати 150 об’єктів, а це ремонти під’їздів, підвальних розгалужень, дахів будинків та інше. Прикладом виконаних робіт є ремонт сходової клітки в будинку Павлика 15/А. Як говорять самі ж мешканці будинку – відколи у ньому мешкають – ремонту не бачили.

«Після цього ремонту багато хто почав шанобливо відноситись до під’їзду, адже люди розуміють, що це їхні гроші. А роботою задоволені усі», - розповідає мешканка будинку Євдокія Павлишин.

На сайті КП «Єдиний розрахунковий центр» (domivka.if.ua) опубліковано перелік всіх об’єктів, що підлягають ремонту в 2012 році. Як говорить директор комунального підприємства Вадим Войтик – найголовніше у цьому процесі повернути довіру мешканців до дій влади, та переконати їх брати активну участь у ремонті свого помешкання. Саме з цією метою й ведеться щоденна інформаційно-роз’яснювальна робота.

Леся, 20.06.2012 10:31



Вибір редакції

Найпопулярніші новини