У «Водоекотехпромі» скаржаться, що їм не виділяють кошти на обслуговування колекторів

На балансі КП «Івано-Франківськводоекотехпром» знаходиться 183 кілометри дощових мереж до складу яких входить 3 666 вуличних решіток та 5 000 оглядових колодців. Обслуговування дощових мереж для комунального підприємства є збитковим враховуючи стан фінансового забезпечення. Так, при потребі 630 тисяч з міського бюджет на вказані цілі виділено 294 тисячі.

«З початку року для покращення роботи дощової системи виконано чистку близько 900 колодязів, 8 решіток та 15 кілометрів мережі це є усунення залому. Вартість виконаних робіт на сьогоднішній день склала 86 тисяч гривень», - сказав головний інженер КП «Івано-Франківськводоекотехпром» Володимир Бабич.

Обслуговування колекторів за словами Володимира Бабича не покривається зовсім. Підприємство сьогодні всі роботи проводить за власні кошти. В поточному році почищено 1,8 кілометри на суму 35 тисяч гривень – це чистка нашою існуючою технікою каналопромивною машиною.

Також наголосив Володимир Бабич, що за останні 10-15 років в зв’язку з ростом будівництва збільшилася площа твердого покриття, внаслідок чого система при інтенсивних залпових скидах неспроможна своєчасно відводити дощові опади, через що виникають окремі підтоплення. 

Леся, 14.06.2012 10:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини