За будівництвом міні ГЕС на Прикарпатті слідкуватиме координаційна рада з питань будівництва об’єктів малої гідроенергетики та протипаводкового захисту

Вчора відбулося засідання координаційної ради з питань будівництва в області об’єктів малої гідроенергетики та гідротехнічних споруд під час якого з’ясувалося, що скарги мешканців проти зведення даних об’єктів на річках не були безпідставними. На вже існуючих міні ГЕС під час перевірки виявили недотримання будівельних норм.

«Скарги мешканців, які вони виклали у своїх зверненнях підтвердилися. При перевірці об’єктів, які побудовані та будуються виявили незавершені роботи щодо берегоукріплення та рибоходу. А на Дзембровській ГЕС грубо порушено будівельні норми», - зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Василь Плавюк

Нагадаємо, що через численні звернення громадян Прикарпаття голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк рішенням від 8 травня 2012 року тимчасово призупинив будівництво міні ГЕС на всіх гірських річках області.

Тому очільники області від тепер будуть самостійно контролювати всі процеси пов’язані з будівництвом міні ГЕС. Останньою інстанцією, яку доведеться пройти забудовнику, щоб отримати дозвіл на зведення електростанції буде новостворена координаційна рада з питань з питань будівництва об’єктів малої гідроенергетики та протипаводкового захисту, яку очолив Василь Плавюк. Також, до неї увійшли науковці, екологи та керівники всіх головних обласних управлінь, які мають відношення до спорудження міні ГЕС.

«Ця рада буде дорадчим органом, і вона буде вносити свої корегування до проектів забудовника та слідкувати за дотримання всіх необхідних вимог», - додав Василь Плавюк.

Леся, 13.06.2012 09:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини