Результати ветеринарно-санітарної експертизи ринків Івано-Франківська

З метою недопущення на ринки Івано-Франківська неякісної та небезпечної продукції кожних три місяці  проводиться ветеринарно-санітарна експертиза. За підсумками минулого та цього року, з ринків вилучено понад 57 тонн продукції, яка не відповідає вимогам.

Про це повідомив начальник міського управління ветеринарної медицини Микола Сендецький.

«За наслідками перевірок 2011 та першого півріччя 2012 року накладено 25 адмінштрафів на суму 25 тисяч гривень. За 2011 рік було проведено близько 500 тисяч експертиз щодо дослідження продукції тваринного і рослинного походження, так не допущено до реалізації та утилізовано м’яса великої рогатої худоби – 3 тонни, м’яса свинини – 3,5 тонни, молочних продуктів – 1 тонна, овочів та фруктів близько 50 тонн», - Микола Сендецький.

Як зазначив, Микола Сендецький зараз, у весняно-літній період, особлива увага приділяється рослинної продукції на вміст нітратів. Так відповідно до результатів останніх перевірок  у дані продукти містять нітрати, але їх кількість не перевищує норми. Разом з тим, нещодавно з продажу було вилучено близько однієї тонни молодої капусти, адже вміст нітратів у ній перевищував допустимі показники у два рази.

Леся, 07.06.2012 08:47



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини