Тележурналістам національних та регіональних каналів продемонстрували підготовку винищувачів

   Представники українських провідних та місцевих івано-франківських телевізійних каналів відвідали 114-ту бригаду тактичної авіації. Журналістам продемонтрували, яким чином готуються літаки, котрі будуть патрулювати небесний простір під час матчів футбольного чемпіонату «Євро-2012». «Родзинкою» показу став винищувач МІГ-29, який пройшов модернізацію на Львівському державному авіаційному заводі і зараз готується «стати в стрій» з іншими літаками, що чергуватимуть під час проведення чемпіонату.

  - На сьогодні фахівці нашої частини проводять опробування двигунів літака, - розповів начальник ТЕЧ авіаційної техніки майор Анатолій Найда. – І це буде завершальний етап прийому літака з заводу. І вже в кінці дня цей винищувач буде оберігати небо Батьківщини.

   Журналістам пояснили також, чому літаки розфарбовані у незвичний для нас колір і малюнок.

  - Такий окрас військові називають між собою «цифра», - зазначив заступник командира бригади з виховної роботи підполковник Олександр Кухарук. –  Адже його найменше примітно у так звані цифрові приціли. На вимогу Міністра оборони України тепер так будуть розфарбовані всі винищувачі повітряних сил.

Окрас літака виконано високоякісною фарбою французького виробництва і обійшовся приблизно в 500 тисяч гривень.

  Щоб додати вражень від побаченого і відчути те, як пілоти почувають себе на своєму робочому місті, авіатори запросили журналістів особисто посидіти в кабіні літака. Серед усіх телевізійників найсміливішою виявилась єдина присутня жінка – журналіст каналу «1+1» Алла Пасс. Лише вона набралась сміливості піднятись невеличким трапом на майже шестиметрову висоту і зайняти місце пілота. Щоправда, для цього журналістці довелося роззутись, адже взуття на високих підборах аж ніяк не сприяли цій пригоді.

  - Тепер я розумію, чому жінки так закохуються у військових льотчиків, - поділилась враженнями Алла Пасс. – Адже керувати такою потужною і водночас складною машиною може лише надійний, мужній чоловік. А ще я зрозуміла, що наші Збройні Сили мають на озброєнні сучасну техніку, і головне – що в армії служать професіонали.

На прощання авіатори побажали журналістам частіше відвідувати їхню частину і готувати правдиві та позитивні матеріали про Збройні Сили України. Адже військовим є чим пишатись і що показати.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України. 

Леся, 01.06.2012 09:29



Вибір редакції

Найпопулярніші новини