Еліти немає – ні в Україні загалом, ні в Галичині зокрема - Павлів

 В Івано-Франківську під час виїзного засідання дискусійного клубу «Митуса», на якому також були присутні політологи, журналісти, депутати, громадські діячі обговорювали тему  «Як створити нову галицьку еліту?».

Відомий галицький публіцист, журналіст та керівник львівського дискусійного клубу «Митуса»Володимир Павлів вважає, що сьогодні немає української еліти. Натомість під такою назвою на його думку приховується ілюзія, яку створювався протягом багатьох років через підміну цінностей та понять.

 «Насправді у нас немає еліти, хоча б у тому колись ідеальному, а тепер очікуваному значенні слова. Бо еліта – це ті, хто безкорисно бере на себе відповідальність за прийняття рішень, які стосуються долі народу і Батьківщини. І саме «відповідальність», умотивовану розумом і порядністю, а не «почуття місії» як її розуміють фанатики. Такої еліти у нас немає – ні в Україні загалом, ні в Галичині зокрема»,- вважає Володимир  Павлів.

 Тому, сьогодні потрібно створювати еліту, без якої не можливий розвиток суспільства. Проте, під час дискусії з’ясувалося, що зробити це не так і просто, адже хоч і є люди, які могли б стати її основою, та, на вони сьогодні не  мають відповідних інструментів: влади, статків та зв’язків.
Леся, 24.05.2012 10:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини