В Україні не голосують за когось, в Україні голосують проти когось — Грицак

В Україні громадяни під час виборів голосують за найменше зло у виборчому списку. Так вважає український історик та публіцист Ярослав Грицак. Також, на його думку, кожен уряд незалежної України є гіршим від попереднього, і його зламати зможе тільки нова команда, яка має у арсеналі справжній та дієвий пакет реформ.

 «В Україні не голосують за когось, в Україні голосують проти когось. Всі голосування відбуваються за формулою - за менше зло. Питання тут постає, хто менше зло буде робити. Зараз ситуація в Україні складається так, що кожний новий уряд є гіршим за попередній. Нам треба цю тенденцію переламати, нова команда повинна мати реальний пакет реформ», —  вважає Ярослав Грицак.

 Тому, кермо влади повинна взяти до рук нова еліта, яка є вихованою не на радянській основі.

 «До влади повинна прийти вмотивована еліта, яка знає, що робити, навіть часом, не боячись втратити рейтинг чи владу. Приклад - Грузія Саакашвілі. У 2004 році прийшли люди, які мали добрі наміри, але не знали, що робити. Вся теперішня еліта є провінціальна. Більшість нашої еліти вийшли з радянської. А нам потрібна еліта іншої якості, властивості, яка є вмотивована, змобілізована і знає, що робити. А ці речі є досить простими», — додав Ярослав Грицак.

Леся, 13.03.2012 14:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини