В Івано-Франківську презентують "Абсент" Андруховича

29 травня 2012 року з виступу у Івано-Франківській філармонії розпочинає всеукраїнський тур «Абсент» Юрія Андруховича та польського гурту Karbido. Він є останньою частиною музично-поетичної трилогії: «Самогон», «Цинамон» та «Абсент».

«Дуже складно було вибрати матеріал для третьої частини, адже важко знайти адекватний переклад мого тексту польською мовою, окрім того, він має бути ритмізований. Ми знали, що буде третя частина називатися «Абсент», адже маємо такі послідовні назви. Окрім того, автор мого роману вживав абсент, тому і в нього під час однієї зі сцен такий дивний виклад думок», - зазначив Юрій Андрухович.

«Абсент» створений за мотивами роману Юрія Андруховича «Перверзія» і  є синтетичною лірико-музичною програмою  (голос поета, тексти і музику), підсиленою і доповненою відео-артом у різноманітних проявах та формах. В «Абсенті» поєднано  експериментальну та традиційну музику, іронічні та глибоко ліричні тексти і різножанрове кіно. Але при цьому залишається цільним, органічним твором.

На сцені «Абсент» вже презентували у Київській консерваторії 18 грудня минулого року. У порівнянні з першими двома частинами, третя вийшла найбільш пісенною.

Після Івано-Франківська медіа-вистава пройде ще у Львові, Кам’янець-Подільському, Вінниці, Одесі, Харкові та Києві.
Леся, 23.05.2012 09:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини